برگزاري چندين نشست علمي در اولين روز همايش انسان،جامعه و سلامت
نخستين همايش ملي بين رشته اي «انسان، جامعه، سلامت» که امروز سه شنبه در دانشگاه قم آغاز به کار کرد، با برگزاري چندين پيش نشست و ارائه مقاله هايي از سوي برخي استادان حوزه و دانشگاه ادامه يافت.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه قم، آيت الله سيد محمد غروي عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با ارائه مقاله اي تحت عنوان چند بعدي نگري به سلامت رواني گفت: نگاه تک بعدي به سلامت سبب ناديده انگاري اثر ساير ابعاد وجودي انسان در امر سلامت است و بايد سلامت معنوي و روحي را نيز مد نظر قرار دهيم.
وي بيان داشت: در حقيقت تطبيق نگاه هاي روانشناختي به فرايند سلامت و بيماري و تطبيق آن با توجه به منابع اسلامي براي شناسايي زمينه هاي معرفي يک نگاه جامع و چند بعدي به سلامت است.
وي ادامه داد: تا زماني که انسان بتواند حالت تعادل خود را حفظ کند قدرت تشخيص صلاح و فساد خود را دارد، در صورتي که اگر فرد از اين تعادل به دليل نگهداري و نهان کردن پديده هاي ناهمساز با خود خارج شود سلامتي او به خطر مي افتد و بسياري از يافته اي علمي، يافته اين تحقيق را تاييد مي کند.
يکي از دانشجويان کارشناسي ارشد روانشناسي باليني نيز با اشاره به اهميت بررسي نقش خود کنترلي در سلامت روان از ديدگاه قرآن کريم، بررسي ديدگاه روانشناسي در خصوص تاثير خودکنترلي در سلامت روان را مهم ذکر کرد.
جواد نجم آبادي زاده با ارائه مقاله اي تحت عنوان «نقش خود کنترلي در سلامت روان از ديدگاه قرآن و روانشناسي» افزود: بايد شباهت هاي ديدگاه قرآن کريم و روانشناسي در خصوص تاثيرخودکنترلي مورد بررسي دقيق کارشناسان قرار گيرد.
وي ادامه داد: خودکنترلي از ديدگاه قرآن کريم و روانشناسي نقش بسزايي در سلامت روان دارد و شباهت هاي زيادي بين ديدگاه قرآن کريم و روان شناسي در اين خصوص وجود دارد.
سيد رضا اسحاقي عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان نيز با ارائه مقاله اي تحت عنوان « معرفي مدل جامع پيشگيري از اعتياد با تاکيد بر ديدگاه بين رشته اي» ، اعتياد را مهم ترين دغدغه خانواده ها و مردم جامعه ذکر کرد و گفت: برآوردهاي آماري نشان مي دهد که در هر دو و نيم دقيقه يک نفر در معرض اعتياد و يا سوء مصرف مواد مخدر قرار مي گيرد.
وي بيان داشت: عوامل مختلفي در بروز اعتياد مطرح هستند که مويد نوعي بي ايماني و بي اعتقادي و يا حتي مسئوليت گريزي نسبت به شناخت صحيح، همه جانبه، واقع گرايانه و متعهدانه معضل اعتياد است.
در ادامه اين همايش علمي، چندين نشست علمي با عنوان هاي «دين، اخلاق و سلامت»، «علوم رفتاري و سلامت» و « جامعه شناسي، سياستگذاري و سلامت» برگزار شد.
اين همايش به مدت سه روز در محورهاي دين و سلامت، اخلاق و سلامت، انسان و سلامت، روان و سلامت، جامعه و سلامت، مباني نظري علوم پزشکي و سلامت، پديده شناسي و سلامت، سياستگذاري و سلامت و ورزش و سلامت ترتيب يافته است.