در جلسهاي که روز سه شنبه، مورخ 7/11/1393 پس از نشست مقدماتي در خصوص همايش ملي" انسان، جامعه و سلامت" در سازمان مرکزي دانشگاه قم و با حضور رياست محترم دانشگاه، جناب آقاي دکتر ديرباز برگزار گرديد، ايشان ضمن خوش آمدگويي به ميهمانان پيشنهاد نمودند که در جلسات آتي، ضمن دعوت از وزير محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و وزير محترم علوم، تحقيقات و فناوري، اعضاء محترم هيئت علمي نسبت به پيشنهاد تأسيس چند رشتهي بين رشتهاي اقدام نمايند. ايشان ضمن تأکيد بر اين امر، توصيههاي ارزنده و راه گشايي براي هرچه مطلوبتر برگزار شدن همايش، وسعت ديد و برگزاري در سطح بينالمللي با دريافت مقالاتي ازخارج از کشور را ارائه نمودند.
آقاي دکتر ديرباز ضمن ابراز خرسندي از برگزاري اين سمينار در موضوعي عيني و کاربردي، به همت مديريت آموزشي – پژوهشي پرديس خواهران، ضمن قدرداني از سرکار خانم دکتر ساطع به خاطر طرح اين موضوع و تعلق خاطر و درگيري جامعه با موضوع سلامت و بيماري، از ايشان خواستند که مشارکت همگان را جذب نمايند.
در ادامهي سخنان آقاي دکتر ديرباز، جناب آقاي دکتر وزيري فرد، معاون محترم پژوهشي و فناوري دانشگاه قم افزودند: نگاه اسلام به علوم، عموماً يک نگاه با بهرهبرداري حداکثري است و اسلام متعاليترين نگرش را نسبت به اين قضيه دارد. از نظر همه پيروان اديان و دارندگان نگاه سالم به انسان، همه به دنبال اخلاق هستند، اما اسلام دنبال مکارم اخلاق است. مکارم اخلاق يعني انسان نگاه متعالي داشته باشد و بيشترين بهره را ببرد.
ايجاد رابطهاي بين فلسفه، دين، اخلاق و پزشکي چيز خوبي است، اما نبايد صرفاً مبتني بر اين نگاه باشد که بيمار از نگاه انساني و صحيح ديده شود ، چون کافي نيست و مطابقت با اسلام کامل ندارد. اگر فردي به عنوان بيمار مراجعه ميکند، ابتدا بايد به عنوان انسان پذيرفته شود که مکارم انساني دارد. حدِّ اعلاي نگاه اسلام اين است که؛ همهي علوم از جمله پزشکي در جهت اعتلاي نفساني و اخلاقي انسان باشد. پزشک بايد معلم اخلاق انسان و بيمار خود باشد. فهم پزشک از فيزيولوژي اسلام اين است که بايد انسان و بيمار را به سمت مکارم و منزلت خود پيش برد.
در بين عموم مردم و جامعهي پزشکي، تعاليم اسلامي مغفول واقع شده است. به عنوان مثال: درد، در نگرش ديني به گونهاي است که يک نعمت بزرگ محسوب ميشود، در حالي که نگاه ما به درد چنين نيست.
امام صادق(ع) از همه و از جمله جامعه پزشکي توقع دارد معارف و دانش خود را در خدمت ودر جهت هدف انساني يعني توحيد ببينند. اگر اين هدف تامين شود بر طبق اين اصل که "چون که صد آمد، نود هم پيش ماست" ديگر رفتار غير انساني از پزشک و کادر پزشکي نسبت به بيمار ديده نميشود.
ايشان در ادامه افزودند: هر مقدار از اين ديدگاه در سمينار تأمين شود، دانشگاه قم و معاونت پژوهشي در خدمت است.
دکتر محمدي، رئيس انجمن پديدهشناسي علوم سلامت ايران، در ادامهي سخنان دکتر وزيري فرد افزودند: همهي ما، رويکردي مشابه داريم، اما راه طولاني است و با چند سمينار نمي توان به هدف رسيد، اما ممکن است اشعهاي از اين سمينار ساطع شود که بتواند ما را به يک هدف کوچکتر برساند و شايد در آينده به اهداف متعاليتري دست يابيم.