آيت الله هادوی تهرانی: در مساله سلامت يک نگاه سيستمی نداريم.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه قم، آيت الله مهدي هادوي تهراني در دومين روز از همايش ملي بين رشته اي انسان، سلامت و جامعه که در تالار انديشه دانشگاه قم خاطرنشان کرد: اگر مي خواهيم در حوزه انسان، جامعه و سلامت کار منسجم انجام دهيم بايد نگاه سيستمي داشته باشيم و بدانيم سلامت عنصر اصلي و تامين کننده سعادت انسان نيست.
وي گفت: مهمتر از سلامت جسم، براي ما سلامت روح اهميت دارد و هر چند ميان آنها ارتباط نيز وجود دارد.
وي با اشاره به وضعيت طب سنتي و جديد گفت: در طب سنتي،نگاه به بحث سلامت، يک نگاه سيستمي است يعني اعضاي مختلف بدن همه با هم مرتبط ديده مي شوند، اما در طب جديد به دليل تخصص هايي که ايجاد شده، ما با رويکردهاي جديدي نيز مواجه هستيم.
وي گفت: ما در مساله سلامت يک نگاه سيستمي نداريم و در بين پزشکان ما دو گرايش وجود دارد يک گرايش به شدت با طب سنتي مخالف است و آن را غير علمي و غيرمستند مي دانند.
آيت الله هادوي تهراني بيان داشت: عده اي ديگر نيز مدافع طب سنتي بوده و از اين رشته دفاع و آن را در داخل نيز راه اندازي کردند.
وي اظهار داشت: مدافعان طب سنتي نسبت به منابع آن نوعي قداست قائل بوده و همين عامل باعث شده است که طب سنتي نتوانست جايگاه علمي خود را در کشور و جهان پيدا کند.
آيت الله هاوي تهراني خاطرنشان کرد: اگر طرفداران طب سنتي و مخالفان آن در قالب يک بحث علمي مورد ارزيابي قرار مي گرفت، هم طب سنتي ما مورد آزمون جديد قرار گرفته و با معيارهاي امروزي تطبيق داده مي شد.
وي بيان داشت: مساله سلامت و آنچه در مباحث ديني و معنوي مطرح است، سلامت روحي و سعادت انسان است، سلامت جسمي امري حاشيه اي است هر چند اسلام هم به سلامت جسم هم اهميت دارد.
آيت الله هادوي تهراني خاطرنشان کرد: در نگرش کلان اسلامي، مساله سعادت و سلامت روحي و معنوي مطرح است.
آيت الله هادوي تهراني بيان داشت: اگر بخواهيم بحث انسان، جامعه و سلامت را به صورت جامع و کامل مطرح کنيم نه تنها در حوزه پزشکي، بلکه در حوزه دين شناسي هم بايد يک نگاه سيستمي داشته باشيم
وي خاطرنشان کرد: اگر اين نگاه سيستمي نباشد ما نمي توانيم به يک منظومه منظمي نسبت به بحث انسان، سلامت و جامعه دست پيدا کنيم.