نشست مشترک رياست دانشگاه قم و دبير علمي همايش ملي بين رشته اي « انسان، جامعه، سلامت» با جناب آقاي دکتر مخبر دزفولي با رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي
نشست مشترک رياست دانشگاه قم و دبير علمي همايش ملي بين رشته اي « انسان، جامعه، سلامت» با جناب آقاي دکتر مخبر دزفولي با رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي
در تاريخ 12/02/95 در محل شوراي عالي انقلاب فرهنگي جلسه مشترکي بين دانشگاه قم و شوراي عالي انقلاب فرهنگي در مورد همايش ملي بين رشته اي « انسان، جامعه، سلامت» برگزار شد. اين جلسه با حضور جناب آقاي دکتر مخبر دزفولي، رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي، جناب آقاي دکتر اسحاقي، معاون هماهنگي، و جناب آقاي دکتر محمدي مدير کل حوزه رياست دبيرخانه و جناب آقاي دکتر ديرباز، رياست دانشگاه قم و سرکار خانم دکتر ساطع، دبير علمي همايش « انسان، جامعه، سلامت» تشکيل و درباره راهکارهاي بهتر برگزار شدن همايش و استفاده از دستاوردهاي آن در سياستگذاري سلامت و شيوه هاي پيشگيري و درمان، بحث و گفت و گو شد.
جناب آقاي دکتر ديرباز ضمن تقدير و تشکر از همکاري شوراي عالي انقلاب فرهنگي و شوراي حوزوي آن دبيرخانه محترم با برگزاري همايش، گزارش کار کميته سياستگذاري و سلامت را که با حمايت و مديريت آن شوراي محترم تشکيل شده، را ارائه دادند.
جناب آقاي دکتر مخبر دزفولي، با اشاره به طب سنتي اظهار داشتند که طباطب در ايران و تا اواخر دوره قاجار، بر اساس يک نگاه جامع و کل به طب بوده و طبيب، حکيم بوده و حتي به مطب نيز محکمه (محل حکمت) گفته مي شده است. در اين نگاه، طبابت مبتني بر نگاه حکيمانه به انسان بوده نه نگرش ابزاري و جسم انگارانهي محض.
ايشان ضمن تاکيد بر ضرورت تغيير نگاه تک بعدي علوم سلامت به نگاه جامع و کل نگر، متذکر شدند که با رسيدن به مطلوب فاصله زيادي داريم و در حقيقت اين همايش، آغاز راه است. براي نزديک شدن به يک طب جامع مبتني بر مباني اسلامي و ايراني، علاوه بر گفتمان سازي و فرهنگ سازي بايد براي پيمودن يک مسير طولاني با تلاش و پشتکار فراوان برنامه ريزي کرد.
ايشان حضور افراد متخصص و تراز اول از متخصصين مختلف، از جمله طب سنتي، طب مدرن، علوم تغذيه، انديشمندان حوزه ديني ، فلسفي و اخلاق در همايش را امر بسيار ضروري و مهم بر شمردند. هم چنين استمرار حرکت به شيوه هاي گوناگون مانند: تشکيل انجمن علمي، تأسيس پژوهشکده، راه اندازي مجله علمي - پژوهشي و سلسله همايش هاي ملي و بين المللي را از امور ضروري براي رسيدن به هدف بلندمدت برشمردند.
همچنين رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي، هر گونه همکاري و حمايت آن دبيرخانه محترم از حرکت به سمت طب جامع و کل نگر مبتني بر مباني اسلامي- ايراني که در دانشگاه قم و با همکاري دانشگاه علوم پزشکي قم و انجمن علمي پديده شناسي علوم سلامت ايران شروع شده است را اعلام داشتند.
دکتر اسحاقي نيز توجه به نقشه جامع علمي کشور و نقشه سلامت را ضروري داشتند و از برگزاري يک پنل تخصصي درباره سياستگذاري و سلامت با حضور بزرگان و انديشمندان مطرح در کشور، خبر دادند که هماهنگي هاي لازم آن در حال انجام و پيگيري است.
دکتر محمدي نيز بر استمرار و تداوم حرکت آغاز شده تاکيد کرده و فرمودند اين همايش را به عنوان اولين همايش قرار دهيد و درصدد برگزاري سلسله همايش ها حتي به صورت بين المللي باشد. علاوه بر آن لازم است از اهداف کلي اين حرکت، هم افزايي و نزديک کردن طب مدرن و طب سنتي باشد.
در پايان، به طور رسمي توسط رياست دانشگاه قم و دبير علمي همايش از جناب آقاي دکتر مخبر دعوت به عمل آمد تا در همايش به عنوان سخنران کليدي حضور داشته باشند و ايشان نيز با لطف و عنايت ويژه خود پذيراي دعوت شدند.